Kultúra

Kultúra rovatunk friss ajánlókkal, programokkal.

Magyar zászló

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk

Tovább olvasom »
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont beltere

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont a főváros szívében, a volt Postapalota ikonikus, ma már műemlékvédelem alatt álló épületében található. A kiállítás látogatása során különböző edukatív játékoknak köszönhetően megtapasztalhatjuk a piaci kereskedők és a tőzsdei brókerek munkáját. A múzeum a kisebbeknek is készül játékokkal, így a látogatás nem csak a középiskolásoknak, de a családoknak is izgalmas időtöltés lehet. Ha szeretne többet megtudni az intézményről, akkor olvassa tovább a cikkünket!

Tovább olvasom »
Könyvfesztivál Budapesten

Közeledik a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egy kulturális rendezvény, mely 1994 óta örvendezteti meg az olvasói közösséget Magyarországon és idén 28. alkalommal rendezik meg. Ez egy négynapos eseménysorozat, ami az idei évben 2023. szeptember 28. és október 1. között, a Millenáris B és D épületeiben, valamint az Európa Ponton kerül megtartásra. Ezenkívül több eseménnyel készülnek a Nemzeti Táncszínházban is.

Tovább olvasom »
Filmforgatás csapó

Híres forgatási helyszínek Magyarországon

Az elmúlt időszakban egyre több nemzetközi sikerfilmet és sorozatot forgattak hazánk gyönyörű turisztikai látványosságainál, épületeinél, valamint tájainál. Ennek több oka is van, de az egyik legfontosabb, hogy hazánk egyedülálló természeti adottságokkal és helyszínekkel rendelkezik, amelyek ráadásul olcsóbbak is, mint a hollywoodi társaik.

Tovább olvasom »