Divat, ruházat

Divathírek a világából. Trendi ruhák, öltözködés és aktuális divat.

Színtanácsadás fontossága

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain nyugszik.

Tovább olvasom »
A fenntartható divat szemben a fast fashionnel

A fast fashion termékek szemben a fenntartható divattal

Napjainkban egyre elterjedtebbek a fast fashion termékek és márkák, amik káros hatással bírnak a környezetre. Sőt, a szomorú igazság az az, hogy a divatipar a második legkörnyezetszennyezőbb iparág a világon. Szerencsére, miután az 1980-as évek végén több cég is lebukott az etikátlan és környezetre káros gyártási körülményeik miatt, felmerült a fenntartható divat fogalma, melynek hatására a vállalatok végre elkezdtek új alternatívákat keresni és egyre több divatcég állt az ügy mögé. Ebben a cikkben erről lesz szó.

Tovább olvasom »
Őszi parfüm kiválasztása

Egy új évszak mindig új illatot követel, beköszöntött az ősz!

Most, hogy az ősz hivatalosan is beköszöntött és napról napra hűvösebb, szelesebb az idő, elérkezett a bekuckózás, a melegebb ruhák, a kötött pulcsik, az illatgyertyák és a meleg tea, valamint a pumpkin spice latte fogyasztásának ideje. Azonban minden embernek mást jelent az ősz. Vannak olyanok, akikben a természetjárás szeretete ébred fel, a szabad levegőt járják, látni és érezni akarják a sárguló, ropogó faleveleket a talpuk alatt. De ezek mind mit sem érnek, ha közben nem tudjuk kiélvezni az új évszak, az ősz valódi és legjobb alakját, az illatokat.

Tovább olvasom »
2023-as őszi divat

Folyton változó divat: mit viseljünk idén ősszel?

Minden időszaknak megvan a maga szín- és mintapalettája, amely az adott évszakot jellemzi. Ha lépést szeretnének tartani a folyamatosan változó divat minden aspektusával, akkor nagyon figyelni kell a változásokra. Ebben leszünk most segítségükre, mert összeszedtük a 2023-as ősz trendjeit, amikkel kísérletezni lehet.

Tovább olvasom »