Az új évben is vár a Lumina Park!

A Lumina Park látványossága

Ha az új évben is izgalmas és mesebeli programokat keresel, akkor semmiképpen ne hagyd ki a budapesti Lumina Park látványosságait. Nem tudod, hogy mi az? Akkor olvasd el a cikket és fedezd fel a fénypark mutatós elemeit és vegyél részt az egyedi és interaktív a játékokban!

Utazás a múltba

Budapest 2023-ban ünnepelte a fennállásának 150. évfordulóját. A Lumina Park egy felejthetetlen időutazásra invitál a főváros egyedülálló történelmében. Természetesen nem idézi fel a főváros történetének minden egyes pontját, de szemet gyönyörködtetően kiemeli a legfontosabb szakaszokat.

A séta a római korral, azaz az Aquincummal, a légiósokkal és a gladiátorokkal kezdődik. Nagy figyelmet összpontosít és megidézi a 19. századbeli, már egyesült Budapest hangulatát. Utazásra hív az automobil, a villamos és a földalatti segítségével, melyek mind fényárban úsznak. Majd megjelennek a főváros monumentális, ikonikus jelképei is, mint a Lánchíd a kőoroszlánokkal, valamint az Országház és számos további emlék, helyszín, illetve épület. Megismerhetjük a Lumina Parknak köszönhetően a fürdők egyre élénkülő világát, továbbá olyan neves korszakalkotó események kelnek életre, mint a világhírű Aranycsapat és a nagysikerű Pál utcai fiúk grundja. Ezenkívül felidézhetjük a Rubik kocka megalkotásának történetét, a mozi fergeteges berobbanását Budapestre. Az utazás végén pedig bepillantást nyerhetünk egy lehetséges jövőbe.

Lumina Park nyitvatartása és helyszíne

A Lumina Park, melyben neves történelmi alkotások és korszakalkotó események kelnek életre, 2023 október 19-től 2024 március 3-ig várja a látogatókat 16:30-tól egészen 21 óráig. A fénypark nem csak egy látványosság, hanem egy valódi élménypark, ahol a látogatók interaktív módon kapcsolódhatnak a fényeken és hangokon keresztül Magyarország és Budapest történetéhez.

Az ötletes installációk, mint például a fényorgonák, fényalagutak vagy a hangvezérelt fényeffektek, könnyedén szórakoztatják a gyermekeket és felnőtteket egyaránt a Margit-szigeten található Palatinus Strand területén. Megközelítése gyalogosan és busszal is lehetséges. Mivel kültéri helyszínről van szó, mindenképpen öltözz fel rendesen és nevezz be egy forró teára, puncsra vagy forralt borra, mellyel felmelegítheted magadat.

Utazz Budapestre és látogasd meg a Lumina Parkot, mely Budapest történelmét egy új és varázslatos szemszögből mutatja be! Lépj be a fények birodalmába! Ígérem, hogy nem bánod meg, ezt a látványosságot mindenkinek látnia kell! Én minden pillanatát élveztem.

Címkék: |

Keresés

További bejegyzések

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő