Tangózás és annak pozitív hatásai

Tangózás

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Mi az a tangó?

A tangó egy világszerte ismert zenei stílus és társastánc, mely a XIX. század végén alakult ki, pontos eredete máig nem tisztázott. Az azóta eltelt időszakban a különböző népek mind formáltak rajta, így számos fajtája létezik. A korai tangó formájához az argentin tangó áll a legközelebb.

Egy hagyományos tangózenekar tradicionálisan hegedűből, bőgőből, zongorából, illetve bandoneonból áll. A zenét tekintve minden ütemben két hangsúly van, így a lépések ritmusa a következő: lassú-lassú-gyors-gyors-lassú. A tánc jellegzetessége a gyors és hirtelen fékezett, erőteljes haladómozgások váltakozásában van, melyek között felléphetnek feszült szünetek.

A tangózás egy szenvedélyes, érzéki tánc, mely segíthet felszabadítani a bennünk felgyülemlett stresszt és érzelmi feszültséget. Az intenzív mozgás hozzájárul az elme megtisztításához, az önbizalom megnöveléséhez, illetve az életminőség javulásához. A tánc művelése során a leggyakrabban használt társastánc-tartás a megszokott, azaz az, hogy a férfi bal keze a nőét fogja fejmagasságban, a jobb keze pedig „átöleli” a nőt. Az, hogy a jobb kéz milyen magasságban helyezkedik el, mindig az adott táncstílustól függ. Sok stílus létezik, de az egyik legfontosabb a milonguero, melynél a szoros ölelésen és az egyszerű táncfigurákon van a hangsúly. A másik pedig az „új tangó”, eredeti nevén tango nuevo, mely már egy dinamikusabb és összetettebb táncot takar.

Milyen ruhákat kell viselni tangózás közben?

Tangózni bármilyen kényelmes ruhában lehet, de ha valaki komolyabban veszi vagy akár versenytáncokban is részt vesz, akkor érdemes lehet beszerezni a nők számára a tangózáshoz alkalmas lenge nadrágokat, szoknyákat, valamint szoros topokat, bodykat stb. Férfiak esetében pedig a nadrágokat és ingeket.

Kinek való a tangó?

Ez a tánc bárkinek megfelelő lehet, aki szeretne kicsit kikapcsolódni és élvezni az életet, elengedni a stresszt. Csak két láb kell hozzá, meg érzések, amiket kifejezhet a tánc által. A fiataloktól kezdve egészen az idősekig mindenki megtalálhatja benne a számára pozitív előnyöket, ami mindenkinek más személyiségünkből fakadóan.

Keresés

További bejegyzések

Tangózás és annak pozitív hatásai

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket! Mi az a tangó? A tangó egy világszerte ismert zenei stílus és társastánc, mely a XIX. század végén alakult

Az ADHD felismerése

Az ADHD leggyakrabban a fiatalok esetében merül fel, de felnőttkorban is sokakat diagnosztizáltak már. Ebben a cikkben írunk az ADHD lehetséges tüneteiről, annak felismeréséről vagy az előforduló félrediagnosztizálási problémákról.

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain

Címke felhő