Tangózás és annak pozitív hatásai

Tangózás

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Mi az a tangó?

A tangó egy világszerte ismert zenei stílus és társastánc, mely a XIX. század végén alakult ki, pontos eredete máig nem tisztázott. Az azóta eltelt időszakban a különböző népek mind formáltak rajta, így számos fajtája létezik. A korai tangó formájához az argentin tangó áll a legközelebb.

Egy hagyományos tangózenekar tradicionálisan hegedűből, bőgőből, zongorából, illetve bandoneonból áll. A zenét tekintve minden ütemben két hangsúly van, így a lépések ritmusa a következő: lassú-lassú-gyors-gyors-lassú. A tánc jellegzetessége a gyors és hirtelen fékezett, erőteljes haladómozgások váltakozásában van, melyek között felléphetnek feszült szünetek.

A tangózás egy szenvedélyes, érzéki tánc, mely segíthet felszabadítani a bennünk felgyülemlett stresszt és érzelmi feszültséget. Az intenzív mozgás hozzájárul az elme megtisztításához, az önbizalom megnöveléséhez, illetve az életminőség javulásához. A tánc művelése során a leggyakrabban használt társastánc-tartás a megszokott, azaz az, hogy a férfi bal keze a nőét fogja fejmagasságban, a jobb keze pedig „átöleli” a nőt. Az, hogy a jobb kéz milyen magasságban helyezkedik el, mindig az adott táncstílustól függ. Sok stílus létezik, de az egyik legfontosabb a milonguero, melynél a szoros ölelésen és az egyszerű táncfigurákon van a hangsúly. A másik pedig az „új tangó”, eredeti nevén tango nuevo, mely már egy dinamikusabb és összetettebb táncot takar.

Milyen ruhákat kell viselni tangózás közben?

Tangózni bármilyen kényelmes ruhában lehet, de ha valaki komolyabban veszi vagy akár versenytáncokban is részt vesz, akkor érdemes lehet beszerezni a nők számára a tangózáshoz alkalmas lenge nadrágokat, szoknyákat, valamint szoros topokat, bodykat stb. Férfiak esetében pedig a nadrágokat és ingeket.

Kinek való a tangó?

Ez a tánc bárkinek megfelelő lehet, aki szeretne kicsit kikapcsolódni és élvezni az életet, elengedni a stresszt. Csak két láb kell hozzá, meg érzések, amiket kifejezhet a tánc által. A fiataloktól kezdve egészen az idősekig mindenki megtalálhatja benne a számára pozitív előnyöket, ami mindenkinek más személyiségünkből fakadóan.

Keresés

További bejegyzések

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő