Kert, szabadidő

Kertészet és növény hírek a világból. Naprakészség felsőfokon!

Fűszernövénykert a hidegebb évszakokra

Fűszernövénykert az őszi és téli hónapokra

Egy otthoni fűszernövénykert létrehozása nem csak hasznos számunkra, ha szeretünk főzni és vágyunk arra, hogy friss fűszerek kerüljenek az ételeinkbe, hanem egy jó hobbivá is válhat. Nem igényel nagy kertészeti tudást, a kertben vagy a házon belül, a konyhai ablakpárkányon is megtermeszthetjük a szükséges ételízesítőket. Ebben a cikkben a beltéri fűszernövénykertről lesz szó, aminek kiépítése tökéletes választás a hidegebb, őszi és a téli hónapokra is.

Tovább olvasom »
Szobanövények gondozása

A szobanövények nem maradnak életben? Segítünk!

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy hogyan lehet a vágott virágok élettartamát megnövelni házi praktikákkal, most viszont a cserepes növények kerültek terítékre. Ha az a típus vagy, akinél pár hét vagy hónap után elpusztulnak a szobanövények, akkor mindenképpen olvass tovább, adunk néhány tanácsot, hogy életben tudd tartani őket!

Tovább olvasom »
Vágott virágok hervadása

Vágott virágok korai pusztulása, mit tegyünk ellene?

Majdnem minden nő szeret virágot kapni és a virágcsokrokkal díszíteni az otthonát, de csak kevesen tudják, hogy hogyan gyönyörködhetnek tovább a szebbnél szebb, de mulandó növényeikben. Szerencsére sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a vágott virágok korai pusztulását, amihez a legtöbb esetben nincs is szükség speciális szerekre és anyagokra, valamint különleges eszközökre. Nézzük meg tehát a házi praktikákat, amikkel meghosszabbíthatjuk növényeink élettartalmát!

Tovább olvasom »
Kertgondozás ősszel

Eljött a szeptember, mely kerti munkák a legfontosabbak?

Véget ért a nyár és az időjárás lassan őszbe fordul, a kertben pedig rengeteg tennivaló akad, amit nem szabad halogatni. Persze, nem mindenkinek van a kerti munkákhoz ereje és türelme, de van, amit meg kell csinálni, ha következő évben is szeretnénk, hogy gyümölcsök és zöldségek teremjenek, valamint a virágok tündököljenek a kertünkben.

Tovább olvasom »