Egy új évszak mindig új illatot követel, beköszöntött az ősz!

Őszi parfüm kiválasztása

Most, hogy az ősz hivatalosan is beköszöntött és napról napra hűvösebb, szelesebb az idő, elérkezett a bekuckózás, a melegebb ruhák, a kötött pulcsik, az illatgyertyák és a meleg tea, valamint a pumpkin spice latte fogyasztásának ideje. Azonban minden embernek mást jelent az ősz. Vannak olyanok, akikben a természetjárás szeretete ébred fel, a szabad levegőt járják, látni és érezni akarják a sárguló, ropogó faleveleket a talpuk alatt. De ezek mind mit sem érnek, ha közben nem tudjuk kiélvezni az új évszak, az ősz valódi és legjobb alakját, az illatokat.

Az ősz több, mint egy évszak. Az ősz egy életstílus, ami nem csak a ruházatunkon, hanem a parfümünkön keresztül is megmutatkozhat, hiszen a jól bevált, friss nyári illatokat felváltják a karakteresebb, fűszeresebb, markánsabb és melegebb hatású parfümök. Ezek tükrözik a leginkább az őszi borongós, néha napsütéses időszakot, ami egyébként az egyik legideálisabb évszak azok számára, akik szeretik vagy rajonganak a parfümökért. Hogy miért? Ahogy az izzasztó nyári meleg időjárás tovatűnik és megjelenik a hűvösebb és lágyabb ősz, a parfümök is lassabban párolognak el a bőrünkről, sokkal tovább velünk maradnak, sokkal tovább élvezhetjük az illatukat.

Egy parfüm kiválasztásánál mindig figyelnünk kell arra, hogy olyat válasszunk, ami illik a személyiségünkhöz, hiszen az illatunk sokat elárul a stílusérzékünkről. Ez sokszor nehéz feladat, mert túl nagy a választék, de egy idő után bele lehet jönni. Addig is nézzük át, hogy melyek azok az illatok, amik az ősz borongós és természetes mivoltát jelképezik.

Az őszi illatok a meleg, földes, megnyugtató, és fűszeres jegyekre összpontosítanak. Ilyen lehet például a füstös fa, a pézsma, a meleg vanília, a friss szantálfa, a földes virág, a jázmin vagy a tubarózsa, valamint a buja gyümölcsös, citrusos illat. Az ősz hangulatát tükrözheti még a fahéj és a szegfűszeg illata is.

Illatvadászatra fel!

Keresés

További bejegyzések

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő