Egy új évszak mindig új illatot követel, beköszöntött az ősz!

Őszi parfüm kiválasztása

Most, hogy az ősz hivatalosan is beköszöntött és napról napra hűvösebb, szelesebb az idő, elérkezett a bekuckózás, a melegebb ruhák, a kötött pulcsik, az illatgyertyák és a meleg tea, valamint a pumpkin spice latte fogyasztásának ideje. Azonban minden embernek mást jelent az ősz. Vannak olyanok, akikben a természetjárás szeretete ébred fel, a szabad levegőt járják, látni és érezni akarják a sárguló, ropogó faleveleket a talpuk alatt. De ezek mind mit sem érnek, ha közben nem tudjuk kiélvezni az új évszak, az ősz valódi és legjobb alakját, az illatokat.

Az ősz több, mint egy évszak. Az ősz egy életstílus, ami nem csak a ruházatunkon, hanem a parfümünkön keresztül is megmutatkozhat, hiszen a jól bevált, friss nyári illatokat felváltják a karakteresebb, fűszeresebb, markánsabb és melegebb hatású parfümök. Ezek tükrözik a leginkább az őszi borongós, néha napsütéses időszakot, ami egyébként az egyik legideálisabb évszak azok számára, akik szeretik vagy rajonganak a parfümökért. Hogy miért? Ahogy az izzasztó nyári meleg időjárás tovatűnik és megjelenik a hűvösebb és lágyabb ősz, a parfümök is lassabban párolognak el a bőrünkről, sokkal tovább velünk maradnak, sokkal tovább élvezhetjük az illatukat.

Egy parfüm kiválasztásánál mindig figyelnünk kell arra, hogy olyat válasszunk, ami illik a személyiségünkhöz, hiszen az illatunk sokat elárul a stílusérzékünkről. Ez sokszor nehéz feladat, mert túl nagy a választék, de egy idő után bele lehet jönni. Addig is nézzük át, hogy melyek azok az illatok, amik az ősz borongós és természetes mivoltát jelképezik.

Az őszi illatok a meleg, földes, megnyugtató, és fűszeres jegyekre összpontosítanak. Ilyen lehet például a füstös fa, a pézsma, a meleg vanília, a friss szantálfa, a földes virág, a jázmin vagy a tubarózsa, valamint a buja gyümölcsös, citrusos illat. Az ősz hangulatát tükrözheti még a fahéj és a szegfűszeg illata is.

Illatvadászatra fel!

Címkék: | | | |

Keresés

További bejegyzések

Tangózás és annak pozitív hatásai

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Az ADHD felismerése

Az ADHD leggyakrabban a fiatalok esetében merül fel, de felnőttkorban is sokakat diagnosztizáltak már. Ebben a cikkben írunk az ADHD lehetséges tüneteiről, annak felismeréséről vagy az előforduló félrediagnosztizálási problémákról.

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain

Címke felhő