Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

Színtanácsadás fontossága

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain nyugszik.

A színek, amiket viselünk, tükrözhetik hangulatunkat és személyiségünket, továbbá kifejezhetjük vele önmagunkat. Azonban nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a ruházatunk kelti az első benyomást az emberekben, ezért fontos, hogy jól válasszuk meg a ruhadarabjainkat nem csak szabásilag, hanem színvilágilag is. Ha rossz döntést hozunk, akkor sápadtak, fakóak lehetünk, de akár idősebbnek is tűnhetünk a korunknál, ami hatással lehet az önérzetünkre. E probléma megoldása érdekében érdemes elmenni egy színtanácsadásra.

Mi az a színtanácsadás?

A színtanácsadás egy olyan szolgáltatás, ahol egy szakértő a bőrtónusunkkal leginkább harmonizáló színárnyalatokat keresi. Egy bizonyos pontig mindenkinek minden szín jól áll, de az, hogy az adott szín mennyire illik hozzánk, mennyire emel ki a tömegből, az már más kérdés. A természetes szépség a fontos!

Amikor színtanácsadásról beszélünk, felmerül négy kategória, amikbe bekerülhetünk. Ez a négy típus a tavasz, a nyár, az ősz és a tél. A színtípus elmélet ebbe a négy osztályba és az azokon belüli alkategóriákba sorolja be az embereket a bőrtónusuk alapján. Fontos tudni, hogy ezt a jellemzőnket a genetika, valamint a bőrünk melanin összetétele határozza meg és ezt nem tudjuk megváltoztatni! Pontosan ezért kell a színtanácsadás, mert az segíthet nekünk eldönteni, hogy milyen színek harmonizálnak velünk, azaz melyik színtípusba tartozunk leginkább és ezáltal milyen ruhákban és milyen ruhakombinációkban fogjuk magunkat szépnek és önazonosnak tekinteni.

Lényeges megjegyezni, hogy bár a természetes tulajdonságainkkal, színeinkkel rendelkező ruhadarabokban fogunk a legjobban mutatni, nem feltétlenül a bőr-, szem- vagy hajszínünknek megfelelő színeket kell hordanunk. S bár a színtanácsadás besorol minket egy színtípus kategóriába, de ez nem azt jelenti, hogy csak egy alapszínt – például pirosat, kéket stb – viselhetünk. Hanem azt mutatja meg, hogy ezeknek a színeknek melyik árnyalata harmonizál velünk a legjobban, s így melyiket érdemes választanunk.

Hogyan zajlik egy színtanácsadás?

Ahhoz, hogy a szakértő a természetes bőrtónusunk szerint tudja megmondani nekünk a szükséges információkat, mindenekelőtt az a fontos, hogy a színtanácsadásra smink nélkül érkezzünk. Ezenkívül a vizsgáltat során a hajat letakarják, hogy ne váljon zavaró tényezővé. Ezután kezdődik a színkendőzés, mely során hasonló, de különböző árnyalatú színes kendőket tesznek az arcunk alá, hogy kielemezhessék a kendők színeinek arcunkra gyakorolt hatását és azoknak különbségét. Szóba kerülhet a legmegfelelőbb hajszín is, ha például szeretnénk befestetni a hajunkat, illetve sok esetben és helyen egy rúzspróbával zárul a vizsgálat.

A színtanácsadás legfőbb célja az, hogy nem csak a színtanácsadó, hanem mi is meglássuk és felismerjük, hogy melyek a számunkra legelőnyösebb színárnyalatok.

Milyen előnyökkel jár tehát?

Ha részt vettünk egy színtanácsadáson az rengeteg előnnyel járhat a jövőben. Ha bemegyünk egy ruhaüzletbe, akkor már célzottabban és hatékonyabban tudunk vásárolni, mert tudjuk mi a mi színünk, mi áll jól nekünk. Ezzel időt, energiát és pénzt is spórolhatunk, mert nem veszünk meg olyan felesleges ruhadarabokat, amelyeket utána úgyis csak kidobunk, nem használunk. Ebből következik, hogy sokkal környezettudatosabban vásárolunk, ami nem csak a ruhák, hanem a haj, smink és kiegészítő termékek esetében is így van. S végül, de nem utolsó sorban, sokat nőhet az önbizalmunk és a magabiztosságunk.

Keresés

További bejegyzések

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő