Folyton változó divat: mit viseljünk idén ősszel?

2023-as őszi divat

Minden időszaknak megvan a maga szín- és mintapalettája, amely az adott évszakot jellemzi. Ha lépést szeretnének tartani a folyamatosan változó divat minden aspektusával, akkor nagyon figyelni kell a változásokra. Ebben leszünk most segítségükre, mert összeszedtük a 2023-as ősz trendjeit, amikkel kísérletezni lehet.

Nyáron, a Barbie-filmnek köszönhetően az élénk rózsaszín volt a középpontban, de az ősz beköszöntével inkább már a púderes rózsaszín árnyalatok uralkodnak. A rózsaszínt lehet hordani friss zölddel, világoskékkel vagy bézzsel, de akár feketével is, a teljesen rózsaszín párosítást viszont csak az igazán bevállalósoknak és a szín szerelmeseinek ajánljuk.

Ősz lévén viszont a legjobban a piros és a barna szín dominál, ezeket minden mennyiségben alkalmazhatjuk, mert nem lehet velük mellélőni. Azonban minimális mértékben is sokat dobhat egy outfiten egy drámaian piros kiegészítő, mint például egy nyaklánc, egy nyaksál vagy egy fülbevaló. A piros színt általában bézzsel vagy feketével párosítjuk, de ha nagyon élénkek kívánunk lenni, akkor ki lehet próbálni vele egy kék ruhadarabot is. Az őszi avart idéző barna nagyon jól mutat semleges színek mellett, de az élénk narancssárga, bordó vagy királykék árnyalatait is javasoljuk hozzá.

Ha őszről beszélünk, akkor még felmerül a narancssárga és a sárga szín is, mely mindkettő vibráló hatást kelt és az árnyalatok ötvözésével rengeteg ruhakombinációt kipróbálhatunk. Meglepő módon a hideg világoskéket is nagyon ajánlják, mely viselése lágy, önbizalommal teli megjelenést kölcsönözhet a viselőjének.

A színeken túl a mintákkal kapcsolatban is igen változatos trendek lépnek fel a különböző évszakokban. Az a hír járja, hogy 2023 év őszén a kockás, a virágos és a klasszikus stílus szeretői lesznek előnyben. Továbbá még a nyáron izgalmas nosztalgiahullám vonult végig a divaton, ami az őszi időszakot is befolyásolta és így jellemzőek a szögletes vállú blézerek, a bőrszerkók, valamint a pufimellények is.

A ruházaton túl

A divat folyton változik és ez nem csak a ruhák színeire és mintáira igaz, hanem a manikűrős, körmös világra is. A nyári, vidám árnyalatokat felváltották az idei ősz trendszínei, mint a klasszikus fekete-fehér, a szürke, a piros és sárga, valamint a bordó. A TikTokon pedig elterjedt egy új trend, mely során a mélybordó körömlakkra meggypirost kennek, ezzel egy kicsit élénkebb és ősziesebb színhatást elérve. Mintákat tekintve pedig közkedveltek a leveles, csipkés mintázatok, de a klasszikus francia minta is népszerűséget mutat.

Keresés

További bejegyzések

Tangózás és annak pozitív hatásai

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Az ADHD felismerése

Az ADHD leggyakrabban a fiatalok esetében merül fel, de felnőttkorban is sokakat diagnosztizáltak már. Ebben a cikkben írunk az ADHD lehetséges tüneteiről, annak felismeréséről vagy az előforduló félrediagnosztizálási problémákról.

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain

Címke felhő