Folyton változó divat: mit viseljünk idén ősszel?

2023-as őszi divat

Minden időszaknak megvan a maga szín- és mintapalettája, amely az adott évszakot jellemzi. Ha lépést szeretnének tartani a folyamatosan változó divat minden aspektusával, akkor nagyon figyelni kell a változásokra. Ebben leszünk most segítségükre, mert összeszedtük a 2023-as ősz trendjeit, amikkel kísérletezni lehet.

Nyáron, a Barbie-filmnek köszönhetően az élénk rózsaszín volt a középpontban, de az ősz beköszöntével inkább már a púderes rózsaszín árnyalatok uralkodnak. A rózsaszínt lehet hordani friss zölddel, világoskékkel vagy bézzsel, de akár feketével is, a teljesen rózsaszín párosítást viszont csak az igazán bevállalósoknak és a szín szerelmeseinek ajánljuk.

Ősz lévén viszont a legjobban a piros és a barna szín dominál, ezeket minden mennyiségben alkalmazhatjuk, mert nem lehet velük mellélőni. Azonban minimális mértékben is sokat dobhat egy outfiten egy drámaian piros kiegészítő, mint például egy nyaklánc, egy nyaksál vagy egy fülbevaló. A piros színt általában bézzsel vagy feketével párosítjuk, de ha nagyon élénkek kívánunk lenni, akkor ki lehet próbálni vele egy kék ruhadarabot is. Az őszi avart idéző barna nagyon jól mutat semleges színek mellett, de az élénk narancssárga, bordó vagy királykék árnyalatait is javasoljuk hozzá.

Ha őszről beszélünk, akkor még felmerül a narancssárga és a sárga szín is, mely mindkettő vibráló hatást kelt és az árnyalatok ötvözésével rengeteg ruhakombinációt kipróbálhatunk. Meglepő módon a hideg világoskéket is nagyon ajánlják, mely viselése lágy, önbizalommal teli megjelenést kölcsönözhet a viselőjének.

A színeken túl a mintákkal kapcsolatban is igen változatos trendek lépnek fel a különböző évszakokban. Az a hír járja, hogy 2023 év őszén a kockás, a virágos és a klasszikus stílus szeretői lesznek előnyben. Továbbá még a nyáron izgalmas nosztalgiahullám vonult végig a divaton, ami az őszi időszakot is befolyásolta és így jellemzőek a szögletes vállú blézerek, a bőrszerkók, valamint a pufimellények is.

A ruházaton túli változó divat

A divat folyton változik és ez nem csak a ruhák színeire és mintáira igaz, hanem a manikűrős, körmös világra is. A nyári, vidám árnyalatokat felváltották az idei ősz trendszínei, mint a klasszikus fekete-fehér, a szürke, a piros és sárga, valamint a bordó. A TikTokon pedig elterjedt egy új trend, mely során a mélybordó körömlakkra meggypirost kennek, ezzel egy kicsit élénkebb és ősziesebb színhatást elérve. Mintákat tekintve pedig közkedveltek a leveles, csipkés mintázatok, de a klasszikus francia minta is népszerűséget mutat.

Keresés

További bejegyzések

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő