Micellás víz használata a bőrápolási rutinban

Micellás vizes arctisztítás

A micellás víz a napi arctisztítás lényeges eleme, de mi alapján érdemes választani? Mit érdemes tudni róluk, valamint mely termékeket ajánlják a legtöbben?

Miért jó és mikor kell micellás vizet használni arctisztításra?

Először is beszéljük meg, hogy miért is fontos a micellás víz beszerzése és használata. Az arcunk nap, mint nap ki van téve a környezetünknek, ezért estére rendszerint piszkos és zsíros lesz. Emellett ott vannak még a különböző sminkkészítmények, mint az alapozó, a korrektor, a púder és a szemnél használatos termékek, melyek mindegyike ott marad az arcunkon, egészen addig, amíg le nem tisztítjuk. Ha ez a sok „kosz” az arcunkon marad, eltömíti a pórusainkat és ezáltal kárt okoz az állapotában. Ebből kifolyólag minél hamarabb meg kell tisztítanunk az arcunkat egy fárasztó nap után, de nem elegendő sima vízzel arcot mosni, mert úgy nem tűnik el teljes mértékben az arcunkra telepedett piszok. Ezért van szükség micellás vizekre, melyek a bőr irritálása vagy károsítása nélkül, kíméletesen távolítják el a sminket és a szennyeződéseket, valamint védelmi réteget is biztosítanak.

A micellás vizek tisztított vizek, melyek hidratáló és enyhe felületaktív anyagok felhasználásával készülnek és szinte minden bőrtípus számára ideálisak. A micellák maguk olyan apró molekulák, amelyek képesek a zsíros szennyeződéseket magukba zárni, így egyszerűen és hatékonyan távolíthatjuk el velük a sminket és az arcunkra tapadt koszt. A micellás vizeket alapesetben nem szükséges lemosni az arcunkról.

Többnyire reggel és este is érdemes igénybe venni, vigyázva arra, hogy gyengéden, ne dörzsölve tisztítsuk meg az arcunkat.

Mi alapján válasszunk arctisztító vizet?

A micellás víz választásakor három fő szempontot kell figyelembe venni. Ne tartalmazzon alkoholt, parabént és illatanyagot, valamint a bőr pH-értékének megfelelő pH-értékkel kell rendelkeznie. Ha ezekre odafigyel az ember, akkor jó eséllyel jó terméket sikerül beszerezni a vásárlás alkalmával. A választás során még szerepet játszhat az ár és a flakon mérete is.

A legjobb tisztítóvizek közé tartozik a Garnier Micellar, a Bioderma Sensibio H2O, valamint a La Roche-Posay Micellar Cleansing Water Ultra, melyeket dm és Roosmann drogéria üzletekben, továbbá gyógyszertárakban szerezhetnek be. A Bioderma arctisztító pedig még nemzetközi szinten is népszerűnek számít.

Keresés

További bejegyzések

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő