Micellás víz használata a bőrápolási rutinban

Micellás vizes arctisztítás

A micellás víz a napi arctisztítás lényeges eleme, de mi alapján érdemes választani? Mit érdemes tudni róluk, valamint mely termékeket ajánlják a legtöbben?

Miért jó és mikor kell micellás vizet használni arctisztításra?

Először is beszéljük meg, hogy miért is fontos a micellás víz beszerzése és használata. Az arcunk nap, mint nap ki van téve a környezetünknek, ezért estére rendszerint piszkos és zsíros lesz. Emellett ott vannak még a különböző sminkkészítmények, mint az alapozó, a korrektor, a púder és a szemnél használatos termékek, melyek mindegyike ott marad az arcunkon, egészen addig, amíg le nem tisztítjuk. Ha ez a sok „kosz” az arcunkon marad, eltömíti a pórusainkat és ezáltal kárt okoz az állapotában. Ebből kifolyólag minél hamarabb meg kell tisztítanunk az arcunkat egy fárasztó nap után, de nem elegendő sima vízzel arcot mosni, mert úgy nem tűnik el teljes mértékben az arcunkra telepedett piszok. Ezért van szükség micellás vizekre, melyek a bőr irritálása vagy károsítása nélkül, kíméletesen távolítják el a sminket és a szennyeződéseket, valamint védelmi réteget is biztosítanak.

A micellás vizek tisztított vizek, melyek hidratáló és enyhe felületaktív anyagok felhasználásával készülnek és szinte minden bőrtípus számára ideálisak. A micellák maguk olyan apró molekulák, amelyek képesek a zsíros szennyeződéseket magukba zárni, így egyszerűen és hatékonyan távolíthatjuk el velük a sminket és az arcunkra tapadt koszt. A micellás vizeket alapesetben nem szükséges lemosni az arcunkról.

Többnyire reggel és este is érdemes igénybe venni, vigyázva arra, hogy gyengéden, ne dörzsölve tisztítsuk meg az arcunkat.

Mi alapján válasszunk arctisztító vizet?

A micellás víz választásakor három fő szempontot kell figyelembe venni. Ne tartalmazzon alkoholt, parabént és illatanyagot, valamint a bőr pH-értékének megfelelő pH-értékkel kell rendelkeznie. Ha ezekre odafigyel az ember, akkor jó eséllyel jó terméket sikerül beszerezni a vásárlás alkalmával. A választás során még szerepet játszhat az ár és a flakon mérete is.

A legjobb tisztítóvizek közé tartozik a Garnier Micellar, a Bioderma Sensibio H2O, valamint a La Roche-Posay Micellar Cleansing Water Ultra, melyeket dm és Roosmann drogéria üzletekben, továbbá gyógyszertárakban szerezhetnek be. A Bioderma arctisztító pedig még nemzetközi szinten is népszerűnek számít.

Keresés

További bejegyzések

Tangózás és annak pozitív hatásai

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Az ADHD felismerése

Az ADHD leggyakrabban a fiatalok esetében merül fel, de felnőttkorban is sokakat diagnosztizáltak már. Ebben a cikkben írunk az ADHD lehetséges tüneteiről, annak felismeréséről vagy az előforduló félrediagnosztizálási problémákról.

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain

Címke felhő