Értékes nyereményekért folyik az IT Fitneszteszt

MédiaBarát Portál

Tavasz óta zajlik és egészen október végéig folytatódik a V4-es országokban élő diákok és fiatal felnőttek digitális készségeit feltérképező online felmérés, a négy országban mostanra több mint 80 ezer kitöltőt számláló IT Fitneszteszt. Magyarországról az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért csatlakozott a projekthez annak érdekében, hogy minél átfogóbb képet kaphasson a fiatalok digitális készségeiről.

A négy országban zajló projekt elsődleges célja az, hogy kiderítse, mennyire fejlett digitális készségekkel rendelkeznek a V4-országok diákjai. A felmérés készítői kifejezetten a mindennapi élet, tanulás, munka, ügyintézés során szükséges készségeket vizsgálják a projekt keretében, nem pedig az iskolai informatikaórák tananyagát kérik számon a kitöltőkön. A felmérés hitelesített része Magyarországon április 6. és október 31. között zajlik, de ezt követően is tesztelhetik magukat az érdeklődők az IT Fitneszteszt honlapján.

A V4-országokban elvégzett kompetenciateszt eredményei jövő év elejére lesznek elérhetőek: a négy országban zajló, egységes lebonyolítás révén az IT Fitneszteszt megalapítása óta idén először az eredmények régiós összevetésére is mód nyílik majd. A teszt kitöltése nagyjából 45 percet vesz igénybe. Az 50 százaléknál jobb eredményt elérő diákok, tanárok és speciális feltételeket teljesítő oktatási intézmények nyereményjátékban vesznek részt, ahol értékes ajándékokra számíthatnak. A legszerencsésebb diák fődíjként például egy Xbox konzolt kap, egy szerencsés iskola pedig egy Maker’s Red Box alkotópedagógiai csomagot nyerhet meg 1,7 millió forint értékben. A fődíjakon kívül további értékes nyereményekért is versenybe szállhatnak a diákok, a tanárok és iskoláik. Forrás: https://www.origo.hu/techbazis/20220914-it-fitneszteszt-v4-felmeres.html

 

Keresés

További bejegyzések