Egy akvárium és számítógépház ötvözete

Metalfish Y2 Fish Tank Chassis

Egy kínai gyártó, a MetalFish, egy új és helytakarékos találmánnyal rukkolt elő, mely nem más, mint egy olyan számítógépház, amit egy akváriummal ötvöztek. Érdekes ötlet, nem? Elmondjuk mit is jelent ez pontosan.

A termék a Y2 Fish Tank Chassis névre hallgat. A számítógépház hardvereket tartalmazó része méretét tekintve elég kicsi, csupán egy mini-ITX vagy egy Micro-ATX alaplap befogadására képes, két 90 mm-es hűtőventilátort tartalmaz, valamint két USB 3.0 port helyezkedik el a bekapcsológomb mellett. Ez valójában azt jelenti, hogy bár a Y2 izgalmas termék, de túl sok mindent nem lehet belepakolni és mivel nincs beépített tápegysége sem, arról a vásárlónak kell gondoskodnia. Megvilágítás szempontjából egy fehéren pislákoló LED-sor található a gép tetején.

A ház felső részét illetően pedig egy 370 mm széles, 290 mm magas és 250 mm mély, USB-s vízszűrővel ellátott, 5 mm-es üvegből készült akváriumról beszélhetünk. Térfogatát tekintve ez nagyjából 13 liternyi űrtartalmat jelent, amit egyébként egy 3 mm vastag akrillap választ el a gépháztól és a hardverektől.

Az akvárium részben tehát halakat lehet tartani, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire lehet egészséges az úszó barátainknak, ha a gépház a használata során kicsit felmelegszik, mert ezáltal a víz hőmérséklete is megnövekedhet. Reméljük a találmány eredménye nem tömeges halászlé lesz.

Ezt a meghökkentő, hibrid újdonságot csupán 75 dollárnyi jüanért vesztegetik Kínában, mely körülbelül 29 ezer forintnak felel meg. Az már más kérdés, hogy mennyire lehet jó ötlet egy PC eszköz fellett ilyen mennyiségű vizet tárolni, hiszen a nedvesebb környezet veszélyeztetheti az elektronikát.

Címkék: |

Keresés

További bejegyzések

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő