Egy akvárium és számítógépház ötvözete

Metalfish Y2 Fish Tank Chassis

Egy kínai gyártó, a MetalFish, egy új és helytakarékos találmánnyal rukkolt elő, mely nem más, mint egy olyan számítógépház, amit egy akváriummal ötvöztek. Érdekes ötlet, nem? Elmondjuk mit is jelent ez pontosan.

A termék a Y2 Fish Tank Chassis névre hallgat. A számítógépház hardvereket tartalmazó része méretét tekintve elég kicsi, csupán egy mini-ITX vagy egy Micro-ATX alaplap befogadására képes, két 90 mm-es hűtőventilátort tartalmaz, valamint két USB 3.0 port helyezkedik el a bekapcsológomb mellett. Ez valójában azt jelenti, hogy bár a Y2 izgalmas termék, de túl sok mindent nem lehet belepakolni és mivel nincs beépített tápegysége sem, arról a vásárlónak kell gondoskodnia. Megvilágítás szempontjából egy fehéren pislákoló LED-sor található a gép tetején.

A ház felső részét illetően pedig egy 370 mm széles, 290 mm magas és 250 mm mély, USB-s vízszűrővel ellátott, 5 mm-es üvegből készült akváriumról beszélhetünk. Térfogatát tekintve ez nagyjából 13 liternyi űrtartalmat jelent, amit egyébként egy 3 mm vastag akrillap választ el a gépháztól és a hardverektől.

Az akvárium részben tehát halakat lehet tartani, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire lehet egészséges az úszó barátainknak, ha a gépház a használata során kicsit felmelegszik, mert ezáltal a víz hőmérséklete is megnövekedhet. Reméljük a találmány eredménye nem tömeges halászlé lesz.

Ezt a meghökkentő, hibrid újdonságot csupán 75 dollárnyi jüanért vesztegetik Kínában, mely körülbelül 29 ezer forintnak felel meg. Az már más kérdés, hogy mennyire lehet jó ötlet egy PC eszköz fellett ilyen mennyiségű vizet tárolni, hiszen a nedvesebb környezet veszélyeztetheti az elektronikát.

Címkék: |

Keresés

További bejegyzések

Tangózás és annak pozitív hatásai

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Az ADHD felismerése

Az ADHD leggyakrabban a fiatalok esetében merül fel, de felnőttkorban is sokakat diagnosztizáltak már. Ebben a cikkben írunk az ADHD lehetséges tüneteiről, annak felismeréséről vagy az előforduló félrediagnosztizálási problémákról.

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain

Címke felhő