Itt az ősz, dobjuk fel a lakásunk hangulatát őszi dekorációval!

Őszi dekoráció

Amikor egyik évszakból a másikba lépünk, mindig vannak olyanok, akiknek könnyű és vannak olyanok, akiknek kicsit nehezebb ráhangolódni az új időszakra. Mindkettő esetben segíthet egy kis dekorálás, esetünkben az őszi dekoráció megteremtése, mely feldobja egy-egy szoba vagy akár egy kert hangulatát és otthonosabb környezetet biztosít számunkra.

Mindenkinek mást jelent az ősz. Van, akinek a bekuckózást egy meleg takaróval, egy kényelmes párnával és egy forró teával, de van, akinek a természetjárást a ropogó, színes avaron, a hűsítő szélben. Az őszre jellemző alapszínek viszont mindig ugyanazok maradnak: sárga, barna, bordó és a barna. Ezek bármelyikét lehet alkalmazni díszítőelemként, így bőven van miből válogatni az embereknek.

A dekorációk színvilága

A nyár lezárultával a háttérbe szorulnak a világos, vidám színek és előkerülnek a kicsit komorabb, de mégis meleg színek. Az ősz alapszínein kívül elég gyakran feltűnnek még a dekorációkban a szürke, a mélyzöld vagy a karamell színek is. A sárgába boruló levelek ellenére pedig zölddel dekorálni már csak azért is jó, mert ez a szín növeli az otthonos, családias érzést. Azonban a dekorálás során nem csak a színekre és az egyéb díszítőelemekre érdemes figyelni, hanem arra is, hogy ősszel milyen tárgyi kiegészítőket használunk. Legyen az egy takaró, egy szőnyeg, egy függöny, egy lámpabúra vagy egy váza, a lényeg, hogy azok is tükrözzék az évszak hangulatát.

Személy szerint mindig is szerettem dekorálni, mert a dekoráció teszi hangulatosabbá és otthonosabbá egy lakás vagy ház egy-egy helyiségét. Ezenkívül a dekorálás eseménye egy jó családi program is lehet, ami összehozza a családtagokat. Különösképpen abban az esetben, ha nem csak megveszik a díszítőelemeket, hanem ők maguk járnak nyitott szemmel a változatos színekben pompázó erdőben és gyűjtik be őket. A legjobb az, hogy a színpompás levelek, termések, növények és bogyók olcsó kiegészítő termékeknek számítanak, mégis a kreativitás és a képzelőerő függvényében rengeteg lehetőséget teremtenek az őszi koszorúktól kezdve a vázába tett termések megoldásáig.

Természetesen nem kötelező magunknak összegyűjteni őket, sok kreatív boltban, áruházban lehet vásárolni ilyen természetes dolgokat, de rengeteg mű díszítőelem is beszerezhető, melyek között vannak élethűbb darabok is, ha azok vonzzák az adott személyt. Na meg persze, vehetünk dísztököket is, melyek az ősz egyik legjobb és legkülönbözőbb méretben, formában és színben megtalálható dekorációs elemei. Ilyenkor előkerülhetnek még a szekrények mélyéről a gyertyák, melyek ugyancsak hangulatot teremthetnek egy hűs, őszi estén.

Közeledik a Halloween…

Ha már őszi dekoráció és dísztökök! Lassan el lehet gondolkodni a sokak körében szeretett Halloweeni tökök faragásán is. Persze, október 31-e még messzebb van, de a boltokban már most kaphatóak a kisebb-nagyobb tökfaragásra alkalmas narancssárga tökök, amelyeket az angolszász ünnep hatására szoktak megfaragni az arra vállalkozók.

Keresés

További bejegyzések

Tangózás és annak pozitív hatásai

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Az ADHD felismerése

Az ADHD leggyakrabban a fiatalok esetében merül fel, de felnőttkorban is sokakat diagnosztizáltak már. Ebben a cikkben írunk az ADHD lehetséges tüneteiről, annak felismeréséről vagy az előforduló félrediagnosztizálási problémákról.

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain

Címke felhő