Káros szokásaink, amik ártatlannak tűnnek

Nem tudatos, káros szokásaink

Minden embernek vannak rossz és káros szokásai, amiket jól ismerünk, de nem tudunk leszokni róluk. Ilyen káros szokásaink lehetnek például: a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a folyamatos közösségi média jelenlét, a késő esti nassolás vagy a gyorsételek fogyasztása. De vannak olyanok is, amikről valószínűleg nem is gondolnánk, hogy milyen súlyos következményekkel bírhatnak az egészségünkre. Ezekből most felsorolunk párat.

Hajlam a túlevésre…

Egy nap általában 3-4 alkalommal kéne étkeznünk, de a rohanó világunkban sokszor elfeledkezünk a reggeliről, utána pedig képesek vagyunk egy ültő helyünkben megenni az egész napos kaja adagunkat. Ez nem csak azért rossz, mert így nagyon leterheljük az emésztőrendszerűnket, hanem azért is, mert folyamatos túlevés a gyomorsav túltermelését eredményezi és puffadást is okozhat.

Diétás üdítők fogyasztása…

Az ember azt hinné, hogy a diétája érdekében jobb, ha cukros helyett nullakalóriás és édesítőszeres üdítőket fogyaszt, de ez hosszútávon nincs így, valójában csak éhesebbé tesznek minket. Hogy miért? A kutatások szerint a mesterséges édesítők becsapják az agyunkat az édességükkel. Az édes érzés arra ösztönzi az agyat, hogy várja a kalóriát, de azt valójában nem kapja meg, így éhségérzetet generál. Ha éhesek vagyunk, akkor pedig eszünk ugyebár és akkor oda a diéta.

Vécé és a fogkefe kérdésköre…

Rengeteg olyan háztartás van, ahol a WC csésze és a mosdókagyló, amire a fogkefénket helyezzük, egy helyiségben vannak. Az ember nem is gondolná, de ez nagyon káros lehet, ha a fedelet nem zárjuk le. Több kutatás szerint minden egyes alkalommal, amikor lehúzzuk a vécét, apró vízrészecskék és baktériumok kerülnek a levegőbe és beterítenek mindent a közelben. Többek között a fogkeféinket és a fogmosó poharainkat is.

Nem megfelelő fogmosás…

Gondolt valaha arra, hogy káros lehet az, ha túl erősen mossa a fogát? Nem? Hát pedig sajnos így van. Lehet tisztábbnak hisszük a fogainkat, ha tovább és erősen tisztítjuk őket, de valójában ez nem feltétlenül igaz. Az ínyünk megsérülhet és a dörzsölés során akár be is tolhatunk a fogunk és az ínyünk közé a különböző lepedékeket vagy bacikat, amik utána károsítják a fogunkat.

Éjszakai bagoly élet…

Belegondolt már abba, hogy mennyi káros következménnyel bírhat az alváshiány? Persze, izgalmas hajnalig ébren maradni sorozatozni, könyvet olvasni vagy dolgozni, de hosszú távon ennek következményei vannak. A folyamatos kialvatlanság hatására gyengül az immunrendszer, könnyebben kialakulhat depresszió, s ami még rosszabb, hogy növeli a cukorbetegség, az elhízás és a szélütés kockázatát is.

Keresés

További bejegyzések

Utazz velem és kávézz a budapesti kávéházak egyikében!

A kávé egy olyan örömforrás, amely mélyen belevésődött a mindennapokba, hiszen egy kis csésze meleg italban egy egész világ és kultúra rejlik. A kávézás egy életstílus. Olyan, mint egy rituálé, mely nemcsak az álmosság ellen segít küzdeni, hanem hozzájárul a pillanatok mélyebb megéléséhez. Ha kávézásról beszélünk, az érzéseknek és az

Magyarországi látnivalók, ahova mindenképpen utazz el!

Utazni és kirándulni egy olyan kaland, ami lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ szépségeseit és a természet gazdagságát. Magyarország pedig bővelkedik a lenyűgöző látnivalókban és a kihívást jelentő kirándulóhelyekben. Ezek a magyarországi látnivalók mind magukban hordozzák a történelem és a kultúra varázsát. Olvass tovább és ismerd meg a legfontosabb

Emlékezzünk március 15-én!

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15-e egy olyan nap, mely mély történelmi háttérrel rendelkezik és ezáltal különleges jelentőséggel is bír a magyarok számára. Ez a cikk azoknak íródott, akik nem pontosan tudják, hogy mit is ünneplünk ezen a napon. Olvass tovább és ismerd meg a történelmi esemény néhány fontosabb pontját!

Címke felhő