Káros szokásaink, amik ártatlannak tűnnek

Nem tudatos, káros szokásaink

Minden embernek vannak rossz és káros szokásai, amiket jól ismerünk, de nem tudunk leszokni róluk. Ilyen káros szokásaink lehetnek például: a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a folyamatos közösségi média jelenlét, a késő esti nassolás vagy a gyorsételek fogyasztása. De vannak olyanok is, amikről valószínűleg nem is gondolnánk, hogy milyen súlyos következményekkel bírhatnak az egészségünkre. Ezekből most felsorolunk párat.

Hajlam a túlevésre…

Egy nap általában 3-4 alkalommal kéne étkeznünk, de a rohanó világunkban sokszor elfeledkezünk a reggeliről, utána pedig képesek vagyunk egy ültő helyünkben megenni az egész napos kaja adagunkat. Ez nem csak azért rossz, mert így nagyon leterheljük az emésztőrendszerűnket, hanem azért is, mert folyamatos túlevés a gyomorsav túltermelését eredményezi és puffadást is okozhat.

Diétás üdítők fogyasztása…

Az ember azt hinné, hogy a diétája érdekében jobb, ha cukros helyett nullakalóriás és édesítőszeres üdítőket fogyaszt, de ez hosszútávon nincs így, valójában csak éhesebbé tesznek minket. Hogy miért? A kutatások szerint a mesterséges édesítők becsapják az agyunkat az édességükkel. Az édes érzés arra ösztönzi az agyat, hogy várja a kalóriát, de azt valójában nem kapja meg, így éhségérzetet generál. Ha éhesek vagyunk, akkor pedig eszünk ugyebár és akkor oda a diéta.

Vécé és a fogkefe kérdésköre…

Rengeteg olyan háztartás van, ahol a WC csésze és a mosdókagyló, amire a fogkefénket helyezzük, egy helyiségben vannak. Az ember nem is gondolná, de ez nagyon káros lehet, ha a fedelet nem zárjuk le. Több kutatás szerint minden egyes alkalommal, amikor lehúzzuk a vécét, apró vízrészecskék és baktériumok kerülnek a levegőbe és beterítenek mindent a közelben. Többek között a fogkeféinket és a fogmosó poharainkat is.

Nem megfelelő fogmosás…

Gondolt valaha arra, hogy káros lehet az, ha túl erősen mossa a fogát? Nem? Hát pedig sajnos így van. Lehet tisztábbnak hisszük a fogainkat, ha tovább és erősen tisztítjuk őket, de valójában ez nem feltétlenül igaz. Az ínyünk megsérülhet és a dörzsölés során akár be is tolhatunk a fogunk és az ínyünk közé a különböző lepedékeket vagy bacikat, amik utána károsítják a fogunkat.

Éjszakai bagoly élet…

Belegondolt már abba, hogy mennyi káros következménnyel bírhat az alváshiány? Persze, izgalmas hajnalig ébren maradni sorozatozni, könyvet olvasni vagy dolgozni, de hosszú távon ennek következményei vannak. A folyamatos kialvatlanság hatására gyengül az immunrendszer, könnyebben kialakulhat depresszió, s ami még rosszabb, hogy növeli a cukorbetegség, az elhízás és a szélütés kockázatát is.

Címkék: | | | | | |

Keresés

További bejegyzések

Tangózás és annak pozitív hatásai

Stresszes az életed, esetleg érzelmileg feszült vagy és valami megoldásra vágysz? Akkor olvasd el cikkünket és lépj be a tangózás szenvedélyes világába! Engedd el a stresszt, illetve az életedben fellépő feszültségeket!

Az ADHD felismerése

Az ADHD leggyakrabban a fiatalok esetében merül fel, de felnőttkorban is sokakat diagnosztizáltak már. Ebben a cikkben írunk az ADHD lehetséges tüneteiről, annak felismeréséről vagy az előforduló félrediagnosztizálási problémákról.

Színtanácsadás, mint önmagunk kifejezése az öltözködésben

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben, mindenkinek van egy vagy több kedvence. Ez a szeretet megnyilvánulhat a lakásunk dizájnjában, az öltözködésünkben, a sminktermékeinkben és más egyéb területeken is. Jelen cikkünkben, mi a ruházat esetében vizsgáljuk meg a színeket, hiszen a színtanácsadás szolgáltatásáról lesz szó, ami a színelmélet tudományos alapjain

Címke felhő